vineri, 4 februarie 2011

High class living

Nici nu mai ştiu cum am început "colaborarea" cu Mari. S-a întamplat cam acum un an, şi totul s-a produs online, doua fete pe messenger şi multe multe poze şi idei. În mare parte Mari ştia ce vrea să facă, contribuţia mea s-a redus la a-i sugera diverse elemente care să lege lucrurile în mod unitar.
Deşi combinaţia alb-negru-roşu nu este printre preferatele mele, mi se pare deja overrated, trebuie să recunosc că de data aceasta rezultatul este spectaculos. Reuşita nu vine atât din pura combinaţie de culori - roşul are aici valoare de accent, cât din folosirea inteligentă a diverselor modele alb-negru aparent incompatibile: dungi şi model floral baroc.




În plus, i-am sugerat Marinelei să folosească o vopsea gri-argintiu ca fundal pentru mobila albă, cu două scopuri: primul, de a scoate în evidenţă piesele de mobilier albe, glossy; al doilea, de a mai "înmuia" contrastul violent între alb şi negru. Asta ca să nu mai spun că n-am o apetenţă deosebită pentru pereţi albi.


Draperiile, iniţial doar negre au fost îmbogăţite cu încă un set de culoare roşie, care face tranziţia între "blocul" de negru solid şi perdeaua albă diafană.


Peretele din spatele canapelei, alb şi golaş prin contrast cu bogăţia volumetrică a acesteia, a fost acoperit cu tapet.


Covorul roşu păstrează ideea de linii sinuoase a canapelei şi atenuează din duritatea liniilor măsuţei de cafea.


6 comentarii:

  1. Vaaaiiii, de Mari nu stiam... :) Super, ce sa mai zic felicitari, ca sunt incluse :)

    RăspundețiȘtergere
  2. deosebit de frumos. ti-am lansat o invitatie pe adresa de mail de aici :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place cum a iesit combinatia rosu si negru.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna...Superb livingul...Puteti va rog sa-mi spuneti daca la draperii,culoarea neagra e mai multa decat cea rosie?!Si e tafta cea rosie?

    RăspundețiȘtergere
  5. buna,am livingul cu mobila alb cu negru si zugraveala un crem deschis...nu stiu ce culoare sa-mi iau canapeau,covorul si drapeiile...m-am gandit la o canapea negru cu perini albe si covorul si rulourile rosii...mentionez stau la o mansarda si doresc rulouri in carcasa...imi puteti sa un sfat!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna, alegerea culorilor este dificila "in orb", de principiu alb - negru - crem - rosu pare a fi o combinatie sigura, insa culorile si proportia lor trebuie atent dozate, texturile trebuie atent alese astfel incat sa nu se obtina un efect de gol sau, dimpotriva, de prea plin. In principiu pentru combinatia alb - negru se poate adauga cam orice alta ciloare, insa aceasta alegere trebuie facuta in functie de lumina naturala, de orientarea ferestrelor, de mobila existenta si de efectul pe care doriti sa-l obtineti per total.

    RăspundețiȘtergere