joi, 17 martie 2011

March 3

Şi, în sfârşit, a treia variantă. Şi ea abundă în culori tari, saturate. Am vrut un spaţiu modern, aproape minimalist, însă foarte cald.
Finally, the third proposal. It is rich in strong,saturated colors. I wanted to create a modern, almost minimalis space, yet very warm.

Aşa arată rezultatul:




Spre deosebire de primele două variante, nu am mai împărţit spaţiul după funcţiuni, ci am amplasat yona de şedere chiar în mijlocul încăperii.

Unlike the first two proposals, this time I did not divide the space for different functions,but I placed the sitting area in the very center of the room.


Pentru parchet am ales o nuanţă caldă de bej, perdelele sunt simple, transparente,într-o culoare puternică de galben iar pereţii sunt acoperiţi cu tapet şi zugrăveală decorativă, Covorul preia motivul tapetului, marcînd zona de şedere.

For the hardwood floor I chose a warm beige tone, the curtains are simple and transparent but in a strong tint of yellow and the walls are covered in wallpaper and decorative treatment. The carpet  repeats the wallpaper theme and has a role in defining the sitting area.





În nişa de sub scară a fost amenajat spaţiul pentru TV.
The TV centre is placed in the under-stairs niche.


Pe peretele opus intrării şi pe tavan am propus un element decorativ din lemn cu ghivece  incastrate, care are rolul de a aduce elemente organice spaţiului şi de a reduce din înălţimea tavanului pentru scoaterea în evidenţă a corpurilor de iluminat suspendate.

For the wall opposite to the entrance and continuing on the ceiling, I suggested a wooden decorative element with incorporated plant pots, which plays an important part in bringing the organic elements inside and in reducing the height of the ceiling to highlight the hanging lamps.


Corpurile de iluminat fac parte din acceaşi familie şi asigură atât ilumitatul general cît şi cel local al spaţiului.
The lamps are part of a series and provide both general and local lighting for the space.






Restul mobilierului din încăpere este reprezentat de corpuri de depozitare, scoase din anonimat de diverse elemente decorative.
The rest of the furniture consists of storage spaces, spiced up with various decorative elements.




Acestea fiind spuse, vă invit la vot!

2 comentarii:

  1. Felicitari, doamna, esti super talentata si ai idei traznet! mie mi-au placut toate, dar ala e cam spatiu de living la casa, nu de apartament, poate faci o varianta si pe ideea de living de "cutie de chibrituri" :)) si mai ales, mi-a placut ca ai folosit culoarea mea preferata :D adica moooovvvv ..pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Pentru urmatoarele luni o sa fac la "cererea" cititorilor, o camera, la alegere, pe dimensiunile furnizate de acestia. Nu stiu inca cum vom proceda- probabil ceva tragere la sorti, cred, dar am in vedere si aceasta varianta, pentru ca multi dintre noi traiesc in cutii de chibrituri si e important ca si acelea sa fie amenajate functional si "out of the box".

    RăspundețiȘtergere